Wij weten de weg

Om zo snel mogelijk van een ontwerp naar productie te kunnen schakelen werken we volgens een vast stappenplan. Iedere stap in dit proces is nodig om een kwalitatief goed textielproduct te kunnen ontwikkelen, dat eenvoudig in de productie kan worden opgeschaald.

Stap 01

Kennismaken

Alles start met een idee of een schets voor een textielproduct of -onderdeel. En daarnaast heb je een goed beeld van de eisen en wensen van je beoogde eindgebruiker. Wij hebben bij Bolster kennis van textiel, certificering, bedrukking, afwerking en reproductie. Tijdens een kennismaking zoeken we naar de beste manier om elkaar te versterken. En het allerbelangrijkste; hoe we je softgoods-idee zo goed en snel mogelijk kunnen realiseren.

Stap 02

Ontwerpen

Bij Bolster beschikken we over eigen ontwerpers, die proactief met je meedenken. Omdat iedereen bij ons een achtergrond heeft in de textielwereld houden we al in de ontwerpfase rekening met een soepel productieproces. Dit bespaart jou als klant enorm veel tijd en kosten. Daarnaast hebben we veel oog voor detail en stijl. Heb je al een ontwerp op papier? Dan toetsen we of er aan alle voorwaarden voor productie is gedacht.

Stap 03

Prototype

Uit ervaring weten we dat een idee pas echt gaat leven zodra je het driedimensionaal maakt. Daarom sturen we er altijd op aan om zo snel mogelijk een prototype te realiseren. Met een prototype in handen kun je een stuk eenvoudiger beslissen over de beste materialen, constructies en bijbehorende technieken.

Stap 04

Productie

Zodra het prototype klaar is en alle keuzes voor materialen, technieken en bedrukking op tafel liggen gaan we produceren. Dit kan in tientallen maar ook in serieproductie. Het is ook mogelijk om vanuit een eerste kleine serie op te schalen, naar 100.000 producten per jaar. Op basis hiervan bekijken we of we in-huis of extern de productieketen in gang zetten. Uiteraard kunnen wij ook productassemblage, het monteren van hardware, verpakking, transport en logistiek tot in detail voor je regelen.